با سلام
داشتم کامنتهای وبلاگ رو میخوندم که صدای گوینده خبر علمی توجهم رو بخودش جلب کرد و یه سرچ کوچولو باعث شد که باروبندیل رو ببندم برای سفر به مریخ…
حالا داستان از چه قراره:
ناسا قراره در سال ۲۰۱۱ یک سفینه به مریخ ارسال کنه که به همراه اون یه مریخ نورد با نام «آزمایشگاه سیار علمی مریخ – MSL» هم فرستاده میشه که قراره روی سطح مریخ فرود بیاد. این یکی از بزرگترین پروژه های فضایی و از طرفی یکی از چالش برانگیزترین آنهاست… این مریخ نورد ۵ برابر سنگینتر از دو مریخ نورد قبلی (فرصت و روح) بوده و ده برابر آنها بار حمل میکند. این آزمایشگاه سیار وظیفه دارد این مسئله را بررسی نمیاد که آیا مریخ در گذشته پذیرا و محل زندگی باکتریها بوده است و آیا میتواند در آینده چنین توانی را مجدداً کسب نمیاد. در واقع این برنامه پژوهشی وظیفه دارد تا «قابل زیست بودن» مریخ را ارزیابی نموده و از سوی دیگر مقدمات لازم برای اسکان بشر در آینده را فراهم آورد. شش کشور آمریکا، کانادا، روسیه، آلمان، اسپانیا و فرانسه با هزینه ای بالغ بر ۲٫۳ میلیارد دلار این برنامه را پشتیبانی میکنند.
مدیریت اصلی این طرح به عهده JPL (آزمایشگاه پیشرانه جت) میباشد که برای ما ایرانیها همواره یادآور دکتر فیروز نادری رییس افسانه ای این مرکز میباشد. یادمان نرود که ناسا بزرگترین مرکز علمی و فنی جهان است و قلب اصلی و قوه محرکه فناوری آن «واحد تحقیق و توسعه»اش یعنی همین مرکز JPL میباشد و موفقیت آمیزترین دوران این مرکز تحت ریاست و سیاست گذاریهای موثر و استراتژیک دکتر نادری حاصل آمده است. حقیقتاً آرزوی هر دانشمندی است که حتی برای بازدید به این مکان برود چه برسد به ریاست آن…
خب حاشیه نرویم و بریم سر اصل مطلب… حالا این آزمایشگاه سیار قراره یک میکروچیپ حاوی نام علاقه مندان به سفرهای فضایی رو با خودش حمل کنه که ناسا این فرصت رو برای تمام ابناء بشر فراهم آورده که با ثبت نام در این بخش سایت ناسا (لینک) اسم خودشون رو در این مهم ثبت کنند تا همراه این مریخ نورد اسمشون در تاریخ ثبت بشه.
اگرهم ثبت نام کردید،حتماً مثل من جو بگیرتتون و یه کپی هم از گواهیتون بگیرید که بعداً به نوه هاتون نشون بدید و بگید وقتی واسه تفریح میرن مریخ، یادی هم از شما بکنند.
این مریخ نورد قراره ۱۵ سپتامبر(۱۰ روز بعد از تولد من!!!) سال ۲۰۱۱ پرتاب بشه و در مسابقه نامگذاری اسم «کنجکاوی» رو براش انتخاب کردند. اسمی با مسما برای پیشرفته ترین ماشین جهان…
البته گویا خانمها حق نامنویسی ندارند و باید اینقدر صبر کنند تا سفرهای فضایی به زهره (ونوس*) شروع بشه… اینم از طنزهای روزگاره که هنوز دانش بشر به حدی نرسیده که بتونه اسرار ونوس رو کشف کنه!!! و اگه هم بتونه یا خرجش خیلی بالاست و یا تکنولوژی لازم رو نداره…
شاد باشید
* اشاره به کتاب «مردهای مریخی، زنهای ونوسی»
4 دیدگاه دربارهٔ «سفر به مریخ»
سلام … اگه بگم قالب جدیده بلاگتون فشنه چی میگید… استفاده از رنگهای شاد روی زمینه ی مشکی… خوبه!!
پاسخ مسعود زمانی : میگم که حتماً همینطوره و بسیار مشعوفم (;
حال یه قالب دیگه هم هست که اونو فردا میزارم
می گم من اونقدر محو دهکده شده بودم متوجه نشدم لباسهام عوض شده یا نه..
چگونه یک حدیث انیشتین را شگفت زده کرد.
«آلبرت اینشتین» فیزیکدان بزرگ معاصر، در آخرین رسالهعلمی خود با عنوان «دی ارکلارونگ Die Erklarung» (به معنای بیانیه) که در سال ۱۹۵۴ در آمریکا و به زبان آلمانی نوشت، اسلام را بر تمامی ادیان جهان ترجیح داده و آن را کاملترین ومعقولترین دین دانسته است.
این رساله در حقیقت همان نامهنگاری محرمانه اینشتین با مرحوم آیتالله العظمی بروجردی است. اینشتین در این رساله «نظریه نسبیت» خود را با آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از کتابهای شریف نهج البلاغه و بحارالانوار تطبیق داده و نوشته است که هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمیشود و تنها این مذهب شیعه است که احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده «نسبیت» را ارائه داده ولی اکثر دانشمندان آن را نفهمیدهاند.
یکی از این حدیثها حدیثی است که علامه مجلسی در مورد معراج جسمانی رسول اکرم (ص) نقل میکند که: «هنگام برخاستن از زمین، لباس یا پای مبارک پیامبر به ظرف آبی میخورد و آن ظرف واژگون میشود. اما پس از اینکه پیامبر اکرم(ص) از معراج جسمانی باز میگردند مشاهده میکنند که پس از گذشت این همه زمان، هنوز آب آن ظرف در حال ریختن روی زمین است».
اینشتین این حدیث را از گرانبهاترین بیانات علمی پیشوایان شیعه در زمینه «نسبیت زمان» دانسته و شرح فیزیکی مفصلی بر آن مینویسد. اینشتین همچنین در این رساله «معاد جسمانی» را از راه فیزیکی اثبات میکند. او فرمول ریاضی معاد جسمانی را عکس فرمول معروف «نسبیت ماده و انرژی» میداند: E = M.C2 >> M = E /C2
یعنی اگر حتی بدن ما تبدیل به انرژی شده باشد دوباره میتواند عینا به تبدیل به ماده و زنده شود.
اصل نسخه این رساله اکنون به لحاظ مسایل امنیتی به صندوق امانات سری لندن (بخش امانات پروفسور ابراهیم مهدوی) سپرده شده و نگهداری میشود.
این رساله را پروفسورابراهیم مهدوی (مقیم لندن) ، با کمک یکی از اعضاء شرکت اتومبیلسازی بنز و به بهای ۳ میلیون دلار از یک عتیقهفروش یهودی خریداری کرد.
دستخط اینشتین در تمامی صفحات این کتابچه توسط خطشناسی رایانهای چک شده و تأیید گشته است
سلام
برای حمایت از دکتر فیروز نادری به زبان فارسی اولین پایگاه حامی ایشان را ایجاد کردیم.
پاسخ مسعود زمانی : سلام… بسیار عالی… دستتان درد نکند